LOVAČKA ČEKA KAO SPOMENIK BIVŠEM KOLEGI

Da se pravi prijatelj i plemenit čovjek ne može zaboraviti dokazali su zaposlenici ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o Bosanska Krupa, koji su na planini Plješevici u znak sjećanja na bivšeg kolegu Mahmuta Muhamedagića Ulija, podigli lovačku čeku. Ovaj lovni objekat otvoren je u srijedu 28. maja ove godine u prisustvu porodice, najbliže rodbine, prijatelja i predstavnika Unsko-sanskih šuma. Nova lovačka čeka u šumama Plješevice podignuta je kao svojevrstan spomenik legendarnom lovcu, šumaru i ljubitelju prirode kakav je bio Uli.

U Šumsko-privrednom društvu „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa, već duže vrijeme prisutna je praksa da se novopodignutim objektima za potrebe Preduzeća daju imena po preminulim zaposlenicima – stručnjacima iz različitih oblasti šumarstva.

Na kraju vrijedi napomenuti da su sve radove na izgradnji objekta izveli zaposlenici ŠPD-a, koji ovim činom, ne samo da su sačuvali spomen na bivšeg kolegu i ljubitelja prirode, nego su obogatili i uljepšali komercijalno lovište „Plješevica“ , o kome se već dugi niz godine uspješno brine ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa.

www.ussume.ba

Facebook
Twitter
WhatsApp