29.08.2007.
Novosti / Aktulenosti

STUDIJSKO PUTOVANJE CRNA GORA,
ALBANIJA, MAKEDONIJA

U okviru saradnje sa SNV-om (Holandska razvojna organizacija), Savjet šumarskih udruženja Bosne i Hercegovine (HŠD Mostar, UŠIT RS i UŠIT FBiH) je organizovao studijsko putovanje u C.Goru, Albaniju i Makedoniju u periodu od 29.08. – 01.09.2007. god.

Delegaciju su činili: Ernad Granić, Aleksandar Mrkobrada, Nenad Bužanin – SNV BiH, Ljubo Rezo, Frano Kljajo, Vladimir Jurčević, Petar Gelo – HŠD Mostar, Spomenko Stojanović – UŠIT RS, Omer Pašalić, Fadil Šehić i Azer Jamaković – UŠIT FBiH. Teme studijskog putovanja: Strategije razvoja šumarstva, Zakon o šumama i Koncesije nad šumama u pomenutim zemljama. Sve aktivnost oko organizacije posjeta Ministarstvima i Javnim preduzećima šumarstva, kao i smještaja naše delegacije u pomenutim zemljama izvršio je SNV. Istakao bih vrlo dobru organizaciju putovanja i vrlo ugodnu i srdačnu dobrodošlicu u sve tri zemlje, kao i kvalitetno organizovan program u svim zemljama, što je najveća zasluga kolega iz SNV-a, na čemu im se velikodušno zahvaljujemo i nadamo se da će se ova saradnja i u budućnosti nastaviti. 

CRNA GORA studijsko putovanje studijsko putovanje studijsko putovanje Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Podgorici ALBANIJA studijsko putovanje studijsko putovanje studijsko putovanje Sastanak u prostorijama SNV-a Albanije – Tirana Dr. Nehat Collaku (prvi s desna) MAKEDONIJA studijsko putovanje studijsko putovanje studijsko putovanje Sastanak sa predstavnicima SNV-a RM, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RM, Diskusija u direkciji J.P. Makedonske šume

.
02.07.2007.
Novosti / Aktulenosti

UPUTSTVO ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA
UČLANJENJE U UŠIT FBiH

Na osnovu odluke Skupštine od 19.04.2007. god., kojom se zadužuje Predsjedništvo udruženja, za postupak prijema (učlanjenja), visine članarine, forme i sadržaja članske knjižice, te načina vođenja evidencije i kategorizacije članova UŠIT FBiH, Predsjedništvo udruženja je donijelo sljedeću odluku:

1. Godišnja članarina za zaposlene članove iznosi 24 KM,
2. Godišnja članarina za penzionere iznosi 12 KM i
3. Članarinu ne plačaju nezaposleni, studenti i đaci.

Pristupnice za učlanjenje u UŠIT FBiH možete skinuti (download) sa web stranice udruženja, www.usitfbih.ba. Popunjene i potpisane pristupnice možete slati na broj faksa: 033/202-737 ili putem e-maila: info@usitfbih.ba, ili putem pošte na adresu: Udruženje inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine (UŠIT FBiH), ul. Titova br. 7, 71000 Sarajevo.

.

Ukupno vijesti na stranici: 117

Početna strana | Nazad |

pristupnica u ušitfbih