12.04.2008.
Novosti / Aktulenosti

10. INTERNACIONALNI SAJAM ŠUMARSTVA I LOVSTVA SILVAREGINA 2008. - BRNO,
REPUBLIKA ČEŠKA

U organizaciji UŠIT FBIH, grupa od oko 50. šumarskih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine je u periodu od 07.04. - 12.04. 2008. god. posjetila je 10. Internacionalni sajam šumarstva i lovstva SILVAREGINA, koji se održao u Brnu, Republika Češka. Pri dolasku na sajam, šumarske stručnjake iz BiH dočekali su predstavnici organizatora sajma koji su nam poželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak i dali nam neophodne upute prilikom posjete sajmu.

.
27.03.2008.
Novosti / Aktulenosti

DODJELA CERTIFIKATA „EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENSE“ ECDL

U četvrtak 27.03.2008. god. u prostorijama Media centra Sarajevo, održana je svečanost povodom dodjele EDCL certifikata osoblju šumarskih institucija Federacije BiH. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jedinica za implementaciju projekata u šumarstvu i poljoprivredi, organizovalo je obuku za informatičko osposobljavanje osoba uposlenih u šumarskim institucijama FBiH.

.
21.03.2008.
Novosti / Aktulenosti

ODRŽANA VI. REDOVNA SKUPŠTINA UŠIT-A FBIH

VI. Redovna Skupština UŠIT FBiH, održana je dana 21.03.2008. god. (petak), u Konjicu sa početkom u 12,00 sati u Kino dvorani Društvenog doma Konjic. Prisustno je bilo 54 delegata, a odsutno 11 delegata Skupštine.

.
13.03.2008.
Novosti / Aktulenosti

MEĐUNARODNI SAJAM ŠUMARSTVA I DRVNE INDUSTRIJE „INTERIO 2008.“

Od 13. do 17. marta 2008. god. u KSC Skenderija u Sarajevu, održan je „Međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, unutrašnjeg uređenja i pratećih djelatnosti INTERIO 2008.“. Pored brojnih izlagača, učešće na sajmu je uzelo i Kantonalno šumsko privredno društvo „Sarajevo šume“. Štand KŠPD „Sarajevo šume“ je privukao veliki broj posjetilaca koji su se interesovali za proizvodni program društva, među kojima su bili i premijer FBiH dr. Nedžad Branković, premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić, ministar privrede KS Abid Šarić, direktorica USAID-a za BiH Jane Nandy.

.
07.03.2008.
Novosti / Aktulenosti

"MOJE UMIJEĆE ZA TVOJE OBRAZOVANJE"

U drvno-šumarskoj školi, kao rezultat rada sekcija i praktične nastave u ovoj školskoj godini je postavljena izložba učeničkih radova. Taj značajan događaj za sve učenike i uposlenike naše škole je organiziran u petak, 07.03.2008.godine kao prodajna izložba pod nazivom „Moje umijeće za tvoje obrazovanje“. Ideja za ovu izložbu se javila i prije godinu dana, u želji da se javnosti pokažu rezultati rada učeničkih vrijednih ruku. Prilika za finansijsku pomoć je iskorištena kroz projekat apliciran prema Gradskoj upravi, koja je u tom periodu raspisala konkurs za dodjelu određenih novčanih sredstava školama za izvođenje vannastavnih aktivnosti.

.

Ukupno vijesti na stranici: 115

Početna strana | Nazad | Dalje | Posljednja strana

pristupnica u ušitfbih